Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Claes Iversen over botox, Eurovisie en Máxima

'Mensen gaan me met u aanspreken.' Designer en kunstenaar Claes Iversen (43) heeft drukke maanden achter de rug. Hij lanceerde een bruidscollectie, won het Cultuurfonds Mode Stipendium en maakte twee prachtige jurken voor Chantal Janzen, die ze tijdens het Eurovisie Songfestival droeg. Waar moet ...

Claes Iversen over botox, Eurovisie en Máxima

'Mensen gaan me met u aanspreken.'

Designer en kunstenaar Claes Iversen (43) heeft drukke maanden achter de rug. Hij lanceerde een bruidscollectie, won het Cultuurfonds Mode Stipendium en maakte twee prachtige jurken voor Chantal Janzen, die ze tijdens het Eurovisie Songfestival droeg.

Waar moet zo’n jurk aan voldoen? "Het was een lang project, ik had vorig jaar op papier al zeventig ontwerpen gemaakt, later heb ik de draad weer opgepakt," zegt Iversen in het Parool. "Eurovisie had ideeën over de uitstraling, de presentatoren hadden ieder een eigen stylist, dus was er veel overleg en waren er veel meningen."

"Dat was even wennen, ik werk namelijk altijd één op één. Persoonlijk had ik geen favoriete jurk. De petrolkleurige was heel clean...

...en de lila was mede dankzij de laméstof een beetje over de top, typisch Eurovisie zeg maar. Direct na de uitzending heb ik aanvragen uit Duitsland gekregen voor de petroljurk. Dat is natuurlijk leuk."

'Na je veertigste behoor je opeens tot een andere bevolkings­categorie'

Hij is wijzer en grijzer geworden, zegt hij over het afgelopen jaar. "En ik heb ook behoorlijke inhammen. Na je veertigste behoor je opeens tot een andere bevolkings­categorie. Mensen gaan me met u aanspreken en de zwaartekracht wordt zichtbaar."

Claes in 2018

Overweegt hij zwaar geschut? "Botox? Laat ik het zo zeggen, ik heb de nodige cosmetische ingrepen geprobeerd, maar je moet wel oppassen. Als je daarin doorslaat, ga je op een vrouw lijken."

En hoe zit het met zijn beroemde klant in Huis te Bosch (hier in een Claesje) – komt hij er nog weleens? "Time will tell is alles wat ik erover kan en wil zeggen."

Foto's (c) Brunopress, Reinier van der Aart

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in