Máxima's ontwerper krijgt het 10de Cultuurfonds Mode Stipendium.

Je kent hem van zijn prachtige ontwerpen met inventief ijzerwerk en zijn kunst en dat is beloofd met een belangrijke prijs. Nederlands-Deense modeontwerper Claes Iversen heeft het tiende Cultuurfonds Mode Stipendium ontvangen.

Daarnaast ontving Claes Iversen traditiegetrouw de welbekende wisseltrofee ontworpen door Atelier Ted Noten uit handen van zijn voorganger Erik Frenken.

'Enorme schouderklop' 

Voor Iversen is de erkenning naar eigen zeggen onbetaalbaar: "Een enorme schouderklop voor mijn werk. Ik ben heel blij en dankbaar om als tiende ontvanger deze award in ontvangst te mogen nemen.

Article continues after the ad

Het is een mooie, maar ook zware branche om je als zelfstandige in staande te houden, deze prijs creëert ruimte. Ik ga het zorgvuldig besteden om mij verder te ontwikkelen."

Stimulerende factor  

Cathelijne Broers, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds: "We zijn blij dat we met hulp van een buitengewoon trouwe en gulle schenker en in samenwerking met de Dutch Fashion Foundation al tien jaar het Cultuurfonds Mode Stipendium kunnen uitreiken.

Samen vormen we al tien jaar een stabiele stimulerende factor in het Nederlandse modeveld. De prijs stelt een ontwerper in staat zich creatief én zakelijk verder te ontwikkelen. We zijn trots bij te dragen aan een lange traditie van modevormgeving in Nederland."

Het commissierapport 

Angélique Westerhof, directeur van de Dutch Fashion Foundation, deelde het commissierapport: 'Claes Iversen heeft een lang en schijnbaar zelfverzekerd pad bewandeld, waarin nooit een marketingstrategie leidend is geweest, maar het voortdurende onderzoek naar het eigentijdse wezen van modevormgeving. Tegen de stromingen van de tijd in, met stille elegantie en vastberadenheid, bleef het sublimeren van het eigen vakmanschap, en het dienen van de vrouw, centraal staan.' Gefeliciteerd, Claes! 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in