Boho chic à la Parisienne en nog betaalbaar óók.

Denim en nog eens denim, dat is waar Charlotte Gainsbourg Collection voor Zara voor staat. "Ik ben altijd een enorme fan geweest van denim", aldus de acterende en zingende dochter van Serge Gainsbourg en Jane Birkin.  

Die liefde uitte zich vooral in vintage denim die het stijlicoon – Gainsbourg is de beschermheilige van de boyfriend jeans en coole Franse slonzigheid – zelf versleet tot ze uit elkaar vielen.

Article continues after the ad

"De collectie betekent enorm veel voor mij. Ik vond nooit de juiste pasvorm en deze collectie weerspiegelt echt wat ik wil dragen", zegt ze. "Ik wou kleding ontwerpen die er netjes uitziet, maar tegelijkertijd net niet netjes is."

Het resultaat van die visie is een collectie die bestaat uit een oversized spijkerjas, stoere denim hemden, strakke jeans en transparante T-shirts, vermoeiend artistiek geschoten: "De looks zijn niet rommelig, maar geven je de indruk dat je er niet echt om geeft. No-nonsense dus."

In totaal bestaat The Charlotte Gainsbourg Collection uit zo’n twaalf stuks waarmee je twee complete looks kunt maken en die verder goed met andere kledingstukken te combineren zijn.

Uiteraard is er iets terug te vinden van haar beroemde ouders: "De corduroy trenchcoat uit de collectie is geïnspireerd op mijn vader Serge. Hij droeg vroeger exact zo’n jas." Een mooie subtiele ode aan haar ouders dus, maar Charlotte hoopt met de collectie nog een ding te bereiken. "Waar ik echt nieuwsgierig naar ben en waar ik vooral op hoop, is om personen die precies het tegenovergestelde zijn van mij, ook mijn collectie te zien dragen. Ik hoop echt dat elk type vrouw zich kan vinden in mijn ontwerpen."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in