Caroline de Maigret
Caroline de Maigret

Wil je zien: een heerlijke glimp van de nieuwe collectie!

Voor wie toe is aan éven een kerst-break: voorpret met Chanels Spring-Summer 2020 pre-collectie! Creative director Virginie Viard liet zich inspireren door Caroline de Maigret, ambassadeur van Chanel.

Maigret werkt naast model ook internationaal als muziekproducer. Ze is lid van de beroemde families Maigret en Poniatowski, grote namen in Frankrijk, en werd bekend om haar boek Hoe Een Parisienne Te Zijn.

Article continues after the ad

Het silhouet is volgens Viard "très Parisienne, met een coole en chique allure voor alledag. De zachte, comfortabele lijnen onderstrepen het mannelijke-vrouwelijke esprit dat zo kenmerkend is voor Chanel. Als materialen heb ik vooral twee, denim, leer, satijn en popeline gebruikt."

De kunst het à la Française te mixen, dus een tweedjasje op een jeans...

...en een stoere blazer met daaronder een deels doorschijnende korte broek en heel klassieke blouse met jabot. "Gemak en vrijheid van beweging staan centraal," zegt Virginie. "Dat was het uitgangspunt van Madame Chanel en dat hoort ook bij vrouwen van nu."

Het comfort komt terug in de schoenen: die zijn plat of hebben een kleine vierkante hak, voor optimale stabiliteit.

De eerste edgy gruizige beelden werden geschoten door Leila Smara op de stoep van het alom bekende adres: 31 Rue Cambon in Parijs. Wat vind je ervan? 

Foto's (c) Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in