Voor de Cruise 20/21 collectie omarmt het label de Mediterranée.

'Balade en Méditerranée' heet de cruise 20/21 collectie van Chanel, wat zoveel betekent als 'reis langs de Middellandse Zee.

 "Oorspronkelijk had ik Capri voor ogen, daar wilde ik deze collectie laten zien," zegt Chanels creative director Virginie Viard. "Maar dat kon niet doorgaan door de lockdown, dus moesten we ons aanpassen. Niet alleen hebben we besloten stoffen te gebruiken die we toch al hadden, maar de collectie evolueerde ook meer in een voyage in het hele gebied....

Article continues after the ad

...de eilanden, de geur van eucalyptus, de tinten roze van de Bougainvillea."

"Het heeft een vrije, relaxte allure, geïnspireerd op de legendarische actrices van de jaren zestig, zoals die vakantie vierden aan de Italiaanse en Franse Rivièra."

De collectie is ontworpen rond 'travelling light', een complete vakantiegarderobe die in een klein rolkoffertje past, met voor de leuk een shopper en een geborduurde handtas erbij.

Comfortabel en luchtig, goed onderling te combineren én te transformeren: lange rokken kunnen ook als strapless jurken worden gedragen en de tassen kunnen mee naar het strand...

...en de lange zwarte jasjes van chiffon kun je overdag over een bikini dragen als cover-up en 's avonds met een geborduurde bandeautop en jeans. 'En gedragen op de blote huid wordt het een 'déshabillé' zo voegt Virginie er ondeugend aan toe.

De jurken in licht transparant lamé worden gedragen met jasjes die los kunnen worden geknoopt om ook op shorts te dragen en wikkeljurken en rokken zorgen voor extra bewegingsvrijheid. Het tweed is niet gevoerd, zodat het soepeler valt. Hieronder de hele collectie: 

Deze rok kan ook als strapless jurk worden gedragen.

Foto's (c) Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in