Wat er op de rok gebeurt is echt heel goed bedacht.

Ooit was Carrie-Anne Moss een soapie en gastrolspeler. Haar grote doorbraak was de rol van Trinity in The Matrix. Ze was toen 32 jaar en topfit in strak zwart leer, maar volgens veel seksistische denker veels te oud om nog actierollen te spelen.

We zijn inmiddels 22 jaar en drie onbegrijpelijke Matrix-kaskrakers verder, in The Matrix Resurrections speelt ze weer Trinity. Iets ouder, nog altijd beeldschoon en topfit. Take that, haters.

Article continues after the ad

Carrie-Anne stapt weer in de rol van computerprogrammeur, hacker en all around badass vrouw. Zo badass dat ze weliswaar in The Matrix Revolutions is overleden, maar het vierde deel heet natuurlijk niet voor niets Resurrections, hè?

Naar de première droeg ze een vrij briljante jurk die speciaal voor haar gemaakt was door Oscar de la Renta. Denk je aan The Matrix, dan zie je meteen zwart en neongroen voor je.

Bij De La Renta vertaalden ze dat in groene pailletten die als code op de rok zijn genaaid en smokkelden zo ook de eigen naam er nog tussen. Meer Matrix dan dit wordt het niet: beste premièrejurk van het jaar!  

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in