Lavish Alice blazer met cape, ter beschikking gesteld door Berget Lewis
Lavish Alice blazer met cape, ter beschikking gesteld door Berget Lewis

Lief initiatief: Fashionchick veiling voor Dress for Succes.

‘Ik heb niets om aan te trekken.’ Een zin die bij iedere vrouw wel eens door haar hoofd schiet, maar die voor sommige vrouwen de keiharde werkelijkheid is.

Article continues after the ad

Zij hebben geen geschikte outfit om aan te trekken naar een sollicitatie en hebben ook niet de financiële middelen om die te kopen. En alleen daarom al zullen zij niet dezelfde kansen hebben op de arbeidsmarkt.

"Ontzettend oneerlijk," zegt Kristel Kwast, hoofdredacteur van Fashionchick. "En daarom gaan wij hier wat aan doen. We organiseren een grootse online veiling voor Dress For Success (DFS), een organisatie waar iedereen met een minimuminkomen terecht kan voor een gratis sollicitatie-outfit én persoonlijk advies. Waardoor de kansen op een baan weer een klein beetje gelijker worden."

"Heb je geen geld voor een outfit omdat je pas bent afgestudeerd, omdat je financiële problemen hebt of omdat je ZZP'er bent? Dress for success steekt je gratis in het nieuw zodat je de eerste stap naar economische onafhankelijkheid kunt  zetten." 

Om DFS te steunen hebben veertien BN’ers, waaronder Anna Nooshin, Edsilia Rombley, Sharon Doorson en Candy Dulfer, kleding uit hun eigen garderobe gedoneerd die online wordt geveild op Instagram.

Bieden kan tot 1 januari 2021 20:00 via Instagram, check Fashionchick voor de regels. De hele opbrengst gaat naar Dress for Succes. Dus of je nu gaat voor het pak van Merel Westrik of Edsilia Rombley of de glitterjurk van Candy Dulfer, je geld komt goed terecht.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in