Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Blokjes haken is opeens fashionable!

De sprei van Roseanne trek je nu aan. Duurzamer werken is momenten buzzing in de modewereld, met verrassende resultaten. Aan de ene kant heb je de betaalbare, draagbare chic van Cos en Arket. Aan de andere kant de wat meer experimentele uitingen van onder andere Recollection. Dit initiatief van T...

Blokjes haken is opeens fashionable!

De sprei van Roseanne trek je nu aan.

Duurzamer werken is momenten buzzing in de modewereld, met verrassende resultaten. Aan de ene kant heb je de betaalbare, draagbare chic van Cos en Arket. Aan de andere kant de wat meer experimentele uitingen van onder andere Recollection.

Dit initiatief van The RealReal kreeg medewerking van acht luxe labels. Balenciaga, Dries Van Noten, Jacquemus, Simone Rocha, Stella McCartney, Ulla Johnson, en Zero + Maria Cornejo doneerden allemaal kleding waar iets mis mee was...

… waarna Ateliers & Repairs ze upcyclde in kleding en quilts. "Voor mij als designer is het 't grootste compliment als je ontwerpen een nieuw leven krijgen," zegt Stella. "Dat is luxe, naar mijn mening."

Ook in de categorie haken, patchwork en duurzaam: The Series, het slow fashion label van Ella Wiznia dat alleen werkt met materialen die er al zijn, bijvoorbeeld omdat er teveel van is ingekocht.

De S/S 2021 bevat veel stokjes-haken-blokjes-maken ontwerpen die je misschien nog wel herkend uit je jeugd: de klassieke granny squares.

En hier en daar is het ook wel erg 'Mode Akademie 1983'…

…maar dit ontwerp zit wel weer heel ingenieus in elkaar…

…en een jurkje met gehaakte madeliefjes, daar word je vrolijk van!