Geen mondkapje, maar een imkerskostuum.

Bescherming is een dingetje tijdens Paris Fashion Week. Zonder nu meteen volledig hazmat-pak te gaan, maakte Felipe Oliveira Baptista van Kenzo wel duidelijk dat enige dekking gewenst is "maar dat wil niet zeggen dat dat niet kan met frisse kleuren en vrolijke bloemenprints."

Article continues after the ad

Het vlaggenschip van de S/S 2021 collectie is een imkersoutfit met een hoed en een sluier die nu weer niet de dekking van een mondkapje heeft, maar een high tech textielfabrikant kan dat er misschien wel aan bieden. De look is "een echo van de kwetsbaarheid en de afstand die vandaag wordt opgelegd en noodzakelijk is", aldus Baptista. 

De abstracte rode en groene prints op wit ogen verwassen, net als de klaprozen en hortensia's op de outfits. "De wereld is bedroefd, net als de bloemen die te delicaat zijn op de prints", benadrukt Felipe Oliveira Baptista die deze collectie "een ode aan de bijen" en "beschermend en geruststellend" noemde. 

In tegenstelling tot totale bescherming, moedigt een andere strakke look met een vleeskleurig lichaam je aan om je onbedekt te voelen en "in het aangezicht van het gevaar voorwaarts te gaan." Calm down, dear.  

UPDATE Oprichter Kenzo Takada, die in 1999 met pensioen ging, is op 4 oktober 2020 overleden aan de gevolgen van een covid-19 infectie in het American Hospital in Neuilly-sur-Seine. Hij is 81 jaar geworden.

Foto's (c) Kenzo

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in