Optimisme en klasse raken nooit uit de mode.

In thuishaven Milaan koos Giorgio Armani zijn eigen Palazzo Orsini, het hart van zijn atelier, voor de presentatie van zijn haute couture collectie voor S/S 2021: In Omaggio a Milano. Het kleurpalet ging van zijn vertrouwde greige naar magenta, aquagroen, Pruisisch blauw en kobalt blauw – heel vrolijk, optimistisch en licht.

"Couture is geworteld in modehistorie," zegt hij. "Het staat voor de top in creativiteit en kleermakerskunst, maar het slechts weggelegd voor een paar mensen. Dankzij internet kan ik nu toch iedereen een plek front row geven."

De collectie is wat je van Armani Privé verwacht: tijdloze schoonheid met de sluike, gladde silhouetten waar hij om bekend staat. Verder schitterend borduurwerk van 'les petites mains' en avondtasjes om verliefd op te worden. Wonderschoon zijn de donkerblauwe stukken die flonkeren als een heldere nachthemel, met dank aan microkristallen. En net als bij Iris van Herpen en Chanel ook hier wit, roze en groen, trendkleuren die geen Lidewij Edelkoort had zien aankomen. Mocht je iets in dit kleurschema tegenkomen, meteen toeslaan!

Article continues after the ad

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in