Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Arket komt met duurzame denim collectie

Vintage patchwork in een modern jasje. Jeans is een van de meest vervuilende stoffen om te maken, dus alles wat er geupcycled kan worden is welkom. Vanaf vandaag verkrijgbaar: Patchwork Denim. Deze circulaire collectie is tot stand gekomen in samenwerking met I:Collect en is gemaakt van hergebrui...

Arket komt met duurzame denim collectie

Vintage patchwork in een modern jasje.

Jeans is een van de meest vervuilende stoffen om te maken, dus alles wat er geupcycled kan worden is welkom. Vanaf vandaag verkrijgbaar: Patchwork Denim.

Deze circulaire collectie is tot stand gekomen in samenwerking met I:Collect en is gemaakt van hergebruikte stoffen uit het eigen recycleprogramma van Arket, een duurzaam label van H&M.

Oersterk denim is van oorsprong workwear. Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld om versleten denim te repareren en op te lappen om zo de levensduur te verlengen. Als snel ontstond er door de geleidelijk vervagende kleur van de indigoverf een gelaagde lappendeken van verschillende tinten blauw; elke lap vertelde een eigen verhaal.

Arket maakt dankbaar gebruik van dit aloude verhaal en komt in de collectie Patchwork Denim met kleding en accesoires voor dames en kinderen, aangevuld met kussenhoezen voor in huis. Alles is gemaakt met behulp van dezelfde productietechniek.

Ieder afgedankt kledingstuk wordt eerst gewassen en gesorteerd en daarna opgeknipt in lapjes. Vervolgens worden al die verschillende lapjes aan elkaar genaaid tot één grote lap van onregelmatige stofvormen. En zo ontstaat de karakteristieke,  patchworktextuur.

Dit patchwork, in plaats van de traditionele rollen stof, vormt het uitgangspunt voor de nieuwe ontwerpen.

Ieder item in de collectie is volstrekt uniek en enig in zijn soort, voelt heerlijk aan en zit alsof je het al jaren in de kast hebt. Vanaf € 79 op Arket.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in