Maar Natan showt gewoon in Amsterdam.

Fashionista's: go west! De opening van de Amsterdam Fashion Week is de komende editie in Museum Voorlinden in Wassenaar. Het mode-event vindt plaats op diverse locaties van donderdag 17 tot en met zaterdag 19 september in een coronaproof setting, waarbij alle shows voldoen aan de richtlijnen van het RIVM. 

"De aankomende editie van Amsterdam Fashion Week voelt als extra bijzonder," zegt organisator Danie Bles. "Juist in deze tijd is het belangrijk een platform te bieden aan nieuw en gevestigd talent, om creativiteit te kunnen vieren."

Article continues after the ad

Volgens Bles vormen thema’s als verbinden, verandering, diversiteit en duurzaamheid dit keer een belangrijk onderdeel van het evenement, dat ook deels online via livestreams is te volgen. "Wij kijken uit naar een inspirerende en intieme AFW met een groot digitaal bereik."

Tijdens deze fashionweek is een divers programma te zien met werk van jong talent en gevestigde namen. De openingsavond in Museum Voorlinden is in samenwerking met jassen- en tassenlabel KASSL. Het is voor het eerst dat het event niet in Amsterdam begint. Die dag veilt ontwerper Ronald van der Kemp online 29 couture-mondkapjes in samenwerking met veilinghuis Christie’s Amsterdam. De volledige winst gaat naar The Refugee Company.

Verder zijn er shows van onder anderen de Belgische couture designer NATAN in Eye Filmmuseum Amsterdam, toont designer Bodil Ouédraogo werk in het Stedelijk Museum en is het voormalige pand van V&D in de Kalverstraat het toneel van diverse presentaties.

Foto's (c) iStock, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in