Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Alles over de verrukkelijke schoenen van Jan Jansen!

Nu te zien: unieke expo over zijn iconische ontwerpen.    ‘Mijn schoenen lijken nergens op.’ Zo typeerde ontwerper Jan Jansen ooit zijn wereldberoemde schoenen. Dit jaar zit hij 60 jaar in het vak en dat viert Museum JAN in Amstelveel met een bijzondere tentoonstelling. Gastcurator Lisa Goudsmit ...

Alles over de verrukkelijke schoenen van Jan Jansen!

Nu te zien: unieke expo over zijn iconische ontwerpen.   

‘Mijn schoenen lijken nergens op.’ Zo typeerde ontwerper Jan Jansen ooit zijn wereldberoemde schoenen. Dit jaar zit hij 60 jaar in het vak en dat viert Museum JAN in Amstelveel met een bijzondere tentoonstelling. Gastcurator Lisa Goudsmit gidst je in de nieuwe Nouveau door de opstelling.



Wie de naam Jan Jansen laat vallen op een feestje, krijgt vaak leuke anekdotes. ‘O, ik ben getrouwd op schoenen van hem’, of: ‘Zijn winkel aan het Rokin was mijn lievelingsplek’. Hij is onderdeel van het collectieve geheugen.

Dit jaar wordt de schoenontwerper, die beroemd is van Japan tot Italië, 80 jaar én zit hij 60 jaar in het vak: aanleiding voor Museum JAN om een tentoonstelling in te richten die het werk van Jansen eert en de relevantie ervan voor toekomstige generaties ontwerpers laat zien.

"Zelf heb ik ook een bijzondere band met Jansen," zegt gastcurator Goudsmit. "Ik schreef in 2012 mijn masterscriptie over zijn beroemde Bamboeschoen, maakte daar vervolgens een boek over en hield contact met hem en zijn vrouw Tonny."

"Zij speelden dan ook een belangrijke rol in het maakproces van deze tentoonstelling. Zo maakten ze voor de ‘schatkamerzaal’ zelf een selectie van Jansens zestig mooiste ontwerpen, uit zijn collectie van maar liefst vierduizend stuks."

"In de andere zalen staat een thematische opstelling, gebaseerd op belangrijke onderwerpen in Jansens oeuvre. Naast Jansens creaties staan ontwerpen van jongere Nederlandse ontwerpers, wier werk paralellen vertoont met dat van Jansen.

Verder lezen?

Het hele verhaal over Jan Jansen én een geweldige uitleg over de thema's in de tentoonstelling vindt je in de Nouveau die nu in de winkel ligt, met Caroline Tensen op de cover. Online bestellen kan ook, dan wordt het nummer gewoon naar je opgestuurd!

OP DE LEEST VAN JAN JANSEN 60 jaar schoenen en Dutch Design is te zien tot en met 29 augustus 2021 in Museum Jan

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in