Deze zomerjurk van Thought kost 105 euro
Deze zomerjurk van Thought kost 105 euro

Groen en fashionable gaan prima samen!

Bewuster omgaan met kleding hoort bij deze tijd. Fast Fashion (elke maand een nieuwe collectie) is uit, kleding langer dragen, vintage dragen en duurzaam inkopen is in.

Nu zal niet iedereen krap 700 euro kunnen neertellen voor een broek van vegan leer van Stella McCartney. Maar gelukkig zijn er wel betaalbaardere alternatieven, voor wie graag wat groener wil shoppen. Extra voordeel van dit soort labels is dat je niet verdrinkt in de keuzestress: het zijn prettig afgepaste collecties. Een selectie:

Aligne

Duurzaam, planeetvriendelijk, fair trade. Aligne gebruikt low-impact material zoals linnen, biologisch katoen, gerecycled polyester, Ecovero, Tencel en Lenzing.

Article continues after the ad

De prijzen zijn te vergelijken met die van Cos en Arket. Deze blouse kost 103 euro.

Thought

Goed in restverwerking (overgebleven stof wordt verwerkt in haarbanden of tassen, restjes wol in sokken) en gebruik van natuurlijke materialen zoals bamboe, hennep en biologisch katoen.

De prijzen zijn te vergelijken met die van Cos en Arket. Deze rok kost 93 euro.

Gather & See

De Hamaji collectie van Gather & See is boho, biologisch, kleinschalig en fair trade. De kleding wordt deels gemaakt van upcycled vintage stoffen, de stijl is los en vloeiend.

Deze zomerjurk kost 175 euro.

Aspiga

Duurzaam en fair trade sinds 2005, voor een sustainable label verrassend veel keuze. Goed in zomers, luchtig, flowy.

Deze wikkel jurk kost 115 euro.

Selected Femme

Werkt met biologisch katoen. Hiervoor gelden strikte voorwaarden ten aanzien van onder andere chemicaliën, bestrijdingsmiddelen en arbeidsomstandigheden bij de teelt.

Dit Studios shacket / overshirt met klepzakken € 140

COS

Het sustainable label van H&M heeft aan kroonprinses Victoria van Zweden een enthousiast officieus boegbeeld: ze laat hen zelfs avondjaponnen maken van wat ooit afval was. De gewone collectie is draagbaar en functioneel, gericht op makkelijk combineren met moderne, frisse ontwerpen.

Deze blazer kost € 75

Arket

Ook Arket hoort bij H&M en staat voor goed gemaakte duurzame kleren waar je lang plezier van hebt. Het is iets minder frivool dan COS.

Deze broek in linnenmix kost 99 euro, de blazer is € 135, de blouse € 79 en de ballerina kosten € 150.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in