Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

6 musea in Parijs eren Yves Saint Laurent

YSL liet zich graag inspireren door kunstenaars. In Parijs zijn momenteel zes exposities in zes musea te bewonderen die allemaal draaien om de inspiratie die Yves Saint Laurent voor zijn ontwerpen haalde uit kunstwerken. Het is deze maand 60 jaar geleden dat Saint Laurent zijn eerste coutureshow ...

6 musea in Parijs eren Yves Saint Laurent

YSL liet zich graag inspireren door kunstenaars.

In Parijs zijn momenteel zes exposities in zes musea te bewonderen die allemaal draaien om de inspiratie die Yves Saint Laurent voor zijn ontwerpen haalde uit kunstwerken.

Het is deze maand 60 jaar geleden dat Saint Laurent zijn eerste coutureshow toonde. Door de jaren heen was zijn liefde voor kunst terug te vinden in zijn ontwerpen.

Zo is er een jurk naar een schilderij van Pierre Bonnard...

...en een jasje dat rechtstreeks van een schilderij van Picasso komt...

...en natuurlijk de beroemde Mondriaan jurk. Het vraagt enig uithoudingsvermogen om alles te zien en dat is ook waar deelnemers als het Louvre en het d'Orsay op hopen: een luchtig onderwerp als fashion, dat je hopelijk dieper het betreffende museum inlokt.

Op Musée YSL Paris staat welke musea meedoen aan dit mode- en kunstfeestje.   

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in