Het wordt nog moeilijk kiezen tussen al dit moois.

Mode is altijd in beweging en tegelijk keren ontwerpers toch ook vaak terug bij ontwerpen die hoe dan ook flatteren en verrukkelijk. Wie houdt van zowel de innoverende als de klassieke kanten van fashion, kan haar hart ophalen aan deze exposities.

Parijs: Schiaparelli

Het Musée des Arts Décoratifs in Parijs biedt een tentoonstelling die helemaal is gewijd aan het heden en verleden van Schiaparelli. 

Stukken die door Elsa Schiaparelli zelf zijn ontworpen, worden tentoongesteld naast stukken van de huidige Creative Director, Daniel Roseberry . De tentoonstelling is te zien tot 22 januari 2023. 

Article continues after the ad

Antwerpen: grensverleggend

Het Mode Museum Antwerpen bundelt de krachten met het Dr. Guislain Museum, een museum gewijd aan de geschiedenis van de psychiatrie in Gent, voor een unieke tentoonstelling in haar soort. 

De twee musea werken samen om "de verbanden tussen mode, psychologie, zelfbeeld en identiteit" te onderzoeken. Werken van ontwerpers als Balenciaga, Commes des Garçons en Prada zijn te zien van 8 oktober 2022 tot 26 februari 2023.

Londen: Men's Wear

Deze week las je al over mannen in rokken en in het Victoria & Albert Museum in Londen kun je nog veel meer zien in de categorie 'de evolutie van mannenkleding.'

Het museum werkt samen met Gucci voor Fashioning Masculinities...

...en toont onder andere de jurk die Harry Styles droeg op de cover van Vogue, net als veel andere voorbeelden van herenkleding die het driedelig pak overstijgen. De tentoonstelling is te zien tot en met 6 november 2022.

Bath: mode-iconen  

Bath is hot dankzij Bridgerton en Persuasion. Mocht je er toch zijn, dan heeft het Fashion Museum er een prachtige expositie met 100 objecten die de mode vieren van 1600 tot nu. Alsof je oog in oog staat met de jurken van Jane Austen!

Sommige stukken zijn historisch, andere markeren modemomenten, waaronder de Mondriaan-jurk van Yves Saint Laurent en een showstopper van Alexander McQueen.

Granville: Dior

In het Christian Dior Museum, gevestigd in zijn ouderlijk huis in het Normandische Granville, richt een nieuwe tentoonstelling zich op een essentieel accessoire van het merk: de hoed.

Er zijn meer dan 200 chapeaux te zien, soms samen met haute couture-jurken. De stukken zijn uit de periode van 1947 tot 2020, en ontworpen door Stephen Jones. Te zien tot 30 oktober 2022, wil je niet missen. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in