Geïnspireerd op het allereerste embleem van het label.

Bij Louis Vuitton zijn ze dol op hun monogram, het wordt overal in en op verwerkt. LV is vermoedelijk een van de meest herkenbare (en meest gekopieerde) prints ooit. Het is ook een van de oudste logo's in de modewereld.

Article continues after the ad

Georges Vuitton ontwierp het in 1854 als eerbetoon aan zijn vader en liet zich inspireren door het interieur van hun huis in Asnières bij Parijs.

Bijna 150 jaar na het eerste ontwerp lanceert Nicolas Ghesquière, artistiek directeur van de Louis Vuitton damescollecties, een herinterpretatie van Monogram canvas. Het nieuwe jacquardmotief heeft de titel 'Since 1854' gekregen, refererend naar het oprichtingsjaar.

Het nieuwe motief oogt nostalgisch en doet denken aan het sierlijke design van het neo-gotische wapenschild op het allereerste Monogram motief. Dat schild heeft plaats gemaakt voor het opschrift 1854, waarvan het cijfer 8 een bloemblaadje vormt, een knipoog naar de bloem die terugkeert in de traditionele LV Monogram print. 

Handtassen Dauphine, Neverfull en Petit Noé zijn vanaf 25 september 2020 verkrijgbaar in de 'Since 1854' print, samen met hoedjes...

... en een selectie van schoenen en andere accessoires.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in