Ontspannen kaken AAN.

Pure luxe natuurlijk, een massage. En hoewel je thuis natuurlijk niet aan de slag kunt met een full body-massage (tenzij je een welwillende collega-isolant hebt natuurlijk) kun je in deze gespannen tijden wel iets met massage doen. 

De fijnere DIY

De techniek staat voor niets tegenwoordig en overal zie je de mooiste beautytools die een gezichtsmassage geven én werken als een soort Botox, van roller tot schraper. Het mooiste: je kunt het helemaal zelf, met een klein beetje hulp van een YouTube-tutorial (maak er een studiemomentje van).

Article continues after the ad

Heb je de fijne kneepjes goed onder de knie, dan kan het tijdelijk een prima alternatief zijn als bijvoorbeeld je facial of bindweefselmassage is uitgesteld. 

Ben je op zoek naar een fijne roller die helpt met ontspannen en je sheetmaskers wat extra power geeft? Ze zijn er vanaf 39 euro via o.a. Greenbeauty Market.

Workout voor de kaaklijn

Er bestaan ook massagerollers met een meer knedend mechanisme, geïnspireerd op de techniek van een professionele bindweefselmassage. Deze bestaan uit twee rolwieltjes die de huid tijdens het strijken als het ware een beetje optillen – en dat voel je. Online circuleren jubelende reviews over de Workout Tool van Milu Official om een slappe kaaklijn op te strakken (vanaf 40 euro via o.a. meetmilu.com).

Bye bye puff

Extra puffy deze dagen? Kies dan voor gu’asha, geïnspireerd op een eeuwenoude schraaptechniek uit de traditionele Aziatische geneeskunde die helpt opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam te ‘schrapen’. (Vanaf 11 euro, o.a. verkrijgbaar via spiru.nl).

Aan de slag!

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in