Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó style je je wenkbrauwen jaren jonger

Slimme wenkies-tip met slechts twee producten! Hoe belangrijk wenkbrauwen zijn voor je expressie merk je vaak pas als ze dunner en lichter worden, in de aanloop naar de menopauze en daarna. Verven is een optie, maar ook nogal een aanslag op de haartjes en haarzakjes die dan niet meer het esprit h...

Zo style je je wenkbrauwen jaren jonger

Slimme wenkies-tip met slechts twee producten!

Hoe belangrijk wenkbrauwen zijn voor je expressie merk je vaak pas als ze dunner en lichter worden, in de aanloop naar de menopauze en daarna. Verven is een optie, maar ook nogal een aanslag op de haartjes en haarzakjes die dan niet meer het esprit hebben van toen je zeventien was. Om die reden kun je ook beter wat spaarzamer gaan epileren.

Met wenkbrauwpoeder en – potlood kom je echter een heel eind qua look en make-upartieste Katey Denno (45) heeft een goede tip voor je. "Ik deed vroeger nooit iets aan haar wenkbrauwen," zegt ze in de Clean Beauty Podcast van wellnesswebsite Mind Body Green. "Toen ik in de perimenopauze kwam, merkte ik echter dat mijn gezicht veranderde. Het veranderde de manier waarop mijn gezicht eruit zag.”

Dat komt door – what else? -  de zwaartekracht. Je collageen, het fundament onder de huid, neemt af zodat alles gaat zakken. Dat is het meest zichtbaar aan de kaaklijn, maar ook je voorhoofd komt wat lager te hangen. En daarmee de wenkbrauwen, waardoor je een wat vermoeide uitstraling kunt krijgen.