Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zó maak je een fox eye (meteen 5 jaar jonger!)

Move over, smokey eye! Als het gaat om een beetje leuk over je mondkapje kijken, is de fox eye techniek een aanrader. Wat minder heftig dan een klassiek smokey eye en toch meer expressie. Bij een fox eye maak je je zo op dat het lijkt alsof je buitenste ooghoeken en wenkbrauwen opgetrokken zijn. ...

Zó maak je een fox eye (meteen 5 jaar jonger!)

Move over, smokey eye!

Als het gaat om een beetje leuk over je mondkapje kijken, is de fox eye techniek een aanrader. Wat minder heftig dan een klassiek smokey eye en toch meer expressie.

Bij een fox eye maak je je zo op dat het lijkt alsof je buitenste ooghoeken en wenkbrauwen opgetrokken zijn. Gevolg: je lijkt prompt vijf jaar jonger. Yay! 

Zo maak je een fox eye:

  • Begin met een oogschaduw / primer in je huidskleur en breng die aan op en boven het bewegende deel van het ooglid.
  • Zet de buitenste ooghoek extra aan met een donkere oogschaduw. Eimear laat hier een vrij nadrukkelijke versie zien, je kunt het ook wat subtieler neerzetten.
  • Trek met oogschaduw of potlood een zwart lijntje boven de wimperrand en trek dat in de buitenste ooghoek een stukje door, iets naar boven. Zo lijken je ogen groter.
  • Verleng de binnenste ooghoek met huidkleurige oogschaduw of potlood in een lichtere tint dan je teint voor een amandelvormig effect.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in