'Ik heb wat hulp uit een flesje, hoor.'

Bij de meeste mensen levert het haar aan kwaliteit in naarmate de haarzakjes ouder worden, maar dat van Jane Seymour (70) ziet er nog altijd even weelderig uit. Wat is haar geheim?

"Ik was het elke dag en ik gebruik een haarmasker als conditioner," zegt ze in The Mail on Sunday. "Shampoo en volumiser van Phyto, en een conditioner van Ouai die je niet moet uitspoelen."

Article continues after the ad

"En ik heb wat hulp uit een flesje. Ik heb wat grijze haren, maar ik ben nog niet helemaal grijs. Daarom kleurt mijn kapper het elke drie, vier weken bij met Goldwell producten."

Het is bovendien van nature niet zo vol als het lijkt. "Ik ga al meer dan 25 jaar naar Marie Ferro in Malibu voor extensions," zegt Jane. "Zij gebruikt een natuurlijke weave in drie kleuren. Verder gebruik ik geen hete stijltangen en kan ik niet zonder met Mason Pearson haarborstel van nylon en varkenshaar.

En ik draag ik een hoed in de zon, want UV-schaduw beschadigd het haar ook."

Na wat onbevredigende ervaringen met botox en filler besloot Seymour van verdere experimenten rond de eeuwige jeugd af te zien. "Als het grijs doorzet, word ik gewoon grijs," zegt ze. "Mijn ogen hebben allebei een andere kleur, mijn lach is scheef, mijn hele gezicht is scheef, maar ik zie er wel uit als mezelf. Het hangt hier en daar natuurlijk wel en ik heb rimpels, maar is dat erg? Ik kan zo boos, blij en verdrietig spelen!"

Jane is op dit moment te zien in Grandpa's War met Robert De Niro, op Amazon Prime. Binnenkort speelt ze Eleanor of Aquitaine in Glow and Darkness, een serie die zich in de middeleeuwen afspeelt en in het dementiedrama Ruby’s Choice.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in