Zeg maar dág tegen je melkflessen!

Het is veiliger en gezonder dan daadwerkelijk in de zon liggen en je houdt er ook sneller een mooi kleurtje aan over: aan de slag met zelfbruiner. Instant oppepper, zorgt ervoor dat je blote benen en armen net wat beter passen bij je lentelook en een kleurtje laat je ook nog eens een maat slanker lijken.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door JULES VON HEP (@julesvonhep) op

Hierbij alvast een stappenplan voor streeploze glow, om stijlvol het voorjaar tegemoet te treden, met tips van Jules von Hep, de 'tanner' van onder andere Blake Lively, Sienna Miller, Kate Moss en Kendall Jenner. Hij zelfbruint ook zichzelf, inclusief zijn rug:  "Voorover buigen en in de lucht sprayen, dan valt het vanzelf op je rug."

Welke wordt het?

 • Zelfbruiners zijn verkrijgbaar in een lichte, een medium en een donkere kleuring. Kies behoudend: een lichte kleuring voor een lichte huid staat het meest natuurlijk.
 • Er zijn kleurloze en gekleurde zelfbruiners. De vorm heeft geen invloed op het effect op je huid, maar met een zelfbruiner die een beetje kleur bevat, zie je véél beter waar je blijft.
 • Je hebt keuze tussen spuitbussen, crèmes of doekjes – wat je maak het handigst vindt. Bij zelfbruiner is het uitwrijven belangrijker dan hoe je het aanbrengt.
 • Kies een zelfbruiner met een beschermingsfactor om meteen wat bescherming te hebben tegen zonlicht.

Aan de slag!

Article continues after the ad
 1. Het is geen haastklusje, zorg dat je zo'n anderhalf uur hebt om het te laten drogen en intrekken voor je weer iets aantrekt.
 2. Eerst minimaal vijf minuten douchen om de huid zacht te later worden, daarna goed scrubben en vooral de ruwere huid op je knieën en ellebogen niet vergeten. Dit verwijdert de dode huidcellen, zodat de zelfbruiner egaler aan te brengen is en ook langer zal blijven zitten.
 3. Zorg dat je helemaal droog bent, föhn desnoods even je lijf. Ga niet aan de slag in een vochtige badkamer, maar op een droge plek, dan heb je de minste kans op vlekken.
 4. Breng de zelfbruiner gelijkmatig aan in een dun laagje. Gebruik hiervoor handschoenen om oranje handpalmen te voorkomen. Liever te weinig dan teveel, meng bij je haargrens, je knieën en je ellebogen de zelfbruiner met een beetje bodylotion. Dit vervaagt de kleur, zodat je geen rand in je gezicht of te donkere knieën krijgt.
 5. Er gaat niets boven een oude panty om zelfbruiner mooi egaal uit te smeren. Vooral goed blenden op polsen, ellebogen, enkels, knieën en tenen. Als laatste zonder handschoenen je handen doen. Goed laten opdrogen zonder kleren aan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Na een uur of twee zie je de eerste glow verschijnen.
 6. Gebruik je zelfbruiner dagelijks tot de gewenste kleur is bereikt. Ga voor 'Wat zie jij er goed uit', pas op voor 'Oranje boven'.  Daarna is het een kwestie van 2 tot 3 keer per week smeren om het kleurtje te onderhouden.

Voor gevorderden: tantouring!

(c) Jules von Hep

"Iets meer zelfbruiner aan de binnenkant van de dijen aanbrengen laat ze slanker lijken," zegt Von Hep. "En een klein iets donkerder driehoekje onder de billen biedt de illusie dat ze iets gelift zijn, maar hier heb je wel iemand anders voor nodig."

Help, ik ben te oranje / een zebra!

 • Geen paniek, ga minimaal een half uur in een warm bad liggen om de huid te weken.
 • Daarna scrubben: de zelfbruiner zit op de bovenste (dode) huidlaag van je lichaam, die is dan heel zacht en makkelijker te verwijderen. Hierdoor wordt de kleur minder intens en verdwijnt langzaam.
 • Na het scrubben afdrogen en jezelf insmeren met een verzorgende crème op oliebasis: die zorgt ervoor dat het verschil tussen je eigen huid en de delen waar nog zelfbruiner te zien is minder wordt.
 • Vlekken lichten op door erover te wrijven met een watje met waterstofperoxide.
 • Lichaamsdelen die niet helemaal fijn uit de zelfbruiner zijn gekomen kun je bedekken met kleding, voor je gezicht kun je het beste camouflage gebruiken.
 • Na 4 tot 7 dagen is het leed geleden en ben je weer au naturel.

Is dit je allemaal teveel gedoe? Er zijn ook make-up sprays die je er 's avonds weer af kunt wassen, zoals Sally Hansen Airbrush Legs of L’Oréal Paris Sublime Bronze Summer Legs BB.

Openingsbeeld (c) iStock

Geen nieuwe NOUVEAU meer te koop in de winkel? Geen nood, je kunt het nieuwste nummer ook los bestellen, nu tijdelijk zonder verzendkosten!