© Leco van Zadelhoff / Leco Look
© Leco van Zadelhoff / Leco Look

Doe-het-zelf je stijlvol door de lockdown.

Oh dear, uitgroei allover, arme kapper verplicht dicht en kerst 2020 is al raar genoeg zonder bovenop je hoofd een ‘landingsstrip’ die steeds meer uitdijt, highlights die op je oorlellen hangen en grijze slapen.

Als je je haarkleur al jaren enkel door de kapper laat doen, zijn deze uitgroei-issues ongetwijfeld herkenbaar nu de salons gesloten zijn. En dan kan het uiteindelijk toch verleidelijk worden naar een thuiskleuring te grijpen.

Article continues after the ad

Leco en Nouveau's hoofdredacteur Claudia

Stylist, visagist en vertrouweling en redder van vele BN'ers Leco van Zadelhoff (we love him!): "Informeer dan liever eerst bij je kapper of zij geen thuis-set voor je kunnen samenstellen; dan heb je in elk geval je eigen ‘kleurrecept’. Al is het ook dan belangrijk dat je goed begeleid wordt met een uitvoerige handleiding of beter nog, stap voor stap aan de hand van een Facetime sessie. Kleuren is zo’n specialistische behandeling: kappers weten bijvoorbeeld ook precies hoe ze de verhoudingen zodanig kunnen mixen dat het haar zo min mogelijk schade oploopt. Dat is bij een thuiskleuring nooit het geval, dan heb je zogezegd 'één pakje donkerblond voor allen'.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

Om snel een grijze wildgroei te verbloemen circuleren online allerlei tips als aanstippen met een bruine mascara of zelfs oogschaduw. "Ik vind een poederspray het beste resultaat geven," zegt Leco."Mijn favoriet is de Hair Touch Up spray van L’Oréal Professionnel omdat deze kleurpigmenten naadloos blenden en je kleur niet te hard of dof maakt. Al is het een lapmiddel, zo'n poedertje werk heel goed om ‘antiek blond’ te camoufleren, bijvoorbeeld op je middenscheiding, een zijscheiding of langs de slapen.

"Ze hebben meerdere tinten, van zwart tot nuances bruin en een warmere blond voor donkerblond haar," aldus Leco. "Deze gebruik ik soms ook wel eens in lichter blond om een speelse diepte met schaduweffect te creëren – bovendien geeft de spray een beetje body, voor een subtiele root lift."

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Leco van Zadelhoff (@lecolook) op

"Mocht je de kleur alsnog te donker vinden kun je een beetje droogshampoo eroverheen aanbrengen, dat verzacht de tint," zegt Leco. "Om blond tussendoor op te frissen helpt een zilvershampoo ook altijd goed. Het dekt weliswaar geen grijs maar geeft je kleur overall wel een mooie stralende glow. Ik was het dan eerst met de nieuwe Kérastase Genesis verzorging, om de haarconditie te versterken, en doe direct erna een tweede wassing met Kérastase Blonde Absolu."

Openingsfoto (c) Leco van Zadelhoff

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in