Tijd voor beauty!

When life hands you lemons... Nu we toch weer meer thuis zijn, kun je maar net zo goed iets fijns doen met al die tijd waarin je niet opgemaakt en wel hoeft te verschijnen voor de buitenwereld.

Article continues after the ad

Zo kun je bijvoorbeeld eens stoppen met het wassen van je haar, als dat op het verlanglijstje stond (Zoomen kan ook met een strakke staart, toch?). Komt je huid helemaal tot rust bij gebrek aan concealer en foundation. En is er op beautygebied nog veel meer winst te behalen.

En nu is het ook nog eens weekend. Hoog tijd om een van deze beautyprojectjes op te pakken, dunkt ons.

1. Drink meer water

Oké, je hoeft hier niet voor thuis te blijven, maar je eigen toilet dichtbij maakt het wel makkelijker om meer liters te drinken. Je huid zal je dankbaar zijn en wordt minder droog, zuiverder en stralender. Zat van al dat drinken? Je kunt water ook eten, in de vorm van bijvoorbeeld komkommer of meloen.

2. Masseren kun je leren

's Avonds op de bank voor Netflix of met een boek? Een ideaal moment om jezelf een gezichtmassage te geven. Dat haalt alle stress en spanning uit je gezicht, is goed voor de doorbloeding en maakt je huid ook nog eens gezonder. Bovendien drain je je lymfeklieren, waardoor je minder puffy wordt. Je kunt het doen met alleen je handen en je favoriete gezichtsolie, maar met een gua sha-schraper gaat het wel nóg makkelijker.

3. Smeren, smeren, smeren

Het kwik daalt langzaam, dus is het hoog tijd om jezelf op een laag bodylotion te trakteren. Dat doe je misschien niet zo snel als je de deur uit moet (haast, haast, plak, plak). Maar nu... waarom niet? Zeker als je meer binnenblijft, waar de lucht in algemene zin droger is dan buiten en je huid dus alleen maar verder uitdroogt. Een olie smeren na het douchen werkt natuurlijk ook goed.

4. Verken de wondere wereld van de haarmaskers

Ook je haar lijdt onder de koudere maanden. Zit regelmatig een haarmaskertje nemen al in je routine? Waarschijnlijk niet. En juist als je veel bij de verwarming zit, valt daar winst te behalen. Een haarmasker voedt veel dieper dan een conditioner en doet gelijk mooie dingen voor je hoofdhuid. En als je haar er wél vet van is geworden, zit je er de volgende ochtend toch wat minder mee als je vanuit huis werkt.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in