Zonbescherming voor de huid met veel melanine.

Wie haar of zijn huid wil beschermen tegen voortijdige veroudering en huidkanker, gebruikt dagelijks zonbescherming. Een product vinden wat bij je past, kan echter nog een hele uitdaging zijn.

Helemaal als je een gekleurde huid hebt, want producten met SPF hebben de neiging een witte waas achter te laten op je gezicht. Tennisster Naomi Osaka komt daarom met Kinlò, bescherming speciaal voor huiden met een hoog melanine-gehalte. 

Article continues after the ad

Osaka is de nummer twee van de wereldranglijst van de Women’s Tennis Association en de huidige kampioene op de US Open. "Ik had nooit gedacht dat ik een eigen bedrijf zou starten," zegt ze. "Maar ik hoop dat deze producten veel mensen zullen helpen en mogelijk levens kunnen redden, want ik heb echt het gevoel dat we onszelf niet zo goed beschermen als we zouden kunnen." 

Osaka (23) spreekt uit ervaring, want hoewel ze al jarenlang op tennisvelden vertoeft in de brandende zon, begon ze nog maar net met het dragen van zonnecrème. "Ik zei altijd dat ik geen zonnebescherming nodig had. Maar ook als je een huid met veel melanine hebt, moet je die beschermen tegen de zon. Het is een van mijn stokpaardjes geworden."

Complete lijn zonder witte waas

De naam Kinló is een samensmelting van 'kin’ en ‘ló’ wat respectievelijk ‘goud' betekent in het Japans en Haïtiaans Creools (culturen waarin Naomi wortelt). De producten zullen in het najaar verschijnen en minder dan twintig dollar kosten. De lijn zal een getinte crème bevatten met SPF 40 en bescherming tegen blauw licht, een crème met beschermingsfactor 50 voor buitenactiviteiten, een beschermende lichaamsspray, een lippenbalsem en oogcrème.

Foto's (c) Louis Vuitton, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in