Honderd jaar Gucci vraagt om een luxe jubileumgeur.

Gucci viert dit jaar haar honderdjarig bestaan met de ene na de andere ode aan de stad waar het allemaal begon: Florence. Zo ook met het nieuwe parfum The Alchemist's Garden 1921, dat is gebaseerd op nerolibloesem en Florentijnse ceder-citroen.

De 1921 editie maakt deel uit van een collectie eaux de parfums, geparfumeerde oliën en reukwaters, die is geïnspireerd op de kunst van de alchemie. Alle geuren zijn opgebouwd rond één hoofdingrediënt en kunnen naar eigen smaak in laagjes worden opgebracht om unieke combinaties te creëren. The Alchemist's Garden 1921 is de elfde geur in de lijn van meesterparfumeur Alberto Morillas en Gucci's creative direactor Alessandro Michele.

Article continues after the ad

Wat kun je verwachten? Een zachte, genderneutrale bloemengeur met een verrassend fris en groen randje, waarvan vooral eikenmos blijft hangen. Gucci pitcht 'm als een vier seizoenenparfum, maar The Alchemist's Garden 1921 heeft toch vooral voorjaar- en zomervibes.

The Alchemist’s Garden 1921 is vanaf vandaag verkrijgbaar via Bijenkorf Amsterdam voor € 295.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in