Oosters zoals oosters bedoeld is.

Niets ten nadele van 'westerse' parfums, maar wie wel eens aan echte oosterse geuren heeft geroken, herkent voorgoed het verschil. Nergens mengen ze met relatief weinig verschillende ingrediënten zulke goddelijke parfums waar je intens gelukkig van wordt.

Het is juist die simpele mix die zo kan aanspreken. Neem Fjord Bay van Paysage: de geur van zon op je huid, cacaoboter, perzik en iets bloemigs en verrukkelijk voor de zomer. Nog eentje in de categorie prachtige eenvoud: Nuba dat neerkomt op roos in het zonnetje.

Article continues after the ad

Paysage is een nieuw niche label dat dit jaar door geurenthousiasten Hany Hafez en Abdelfattah Nassar in de markt is gezet, met mannen (keuze uit 6 parfums), vrouwen (nog maar 1) en 10 uniseks geuren. De  collectie is 'modern oosters', niet '1001 nacht bedwelmend', wel romantisch en oriëntaals. Doorbordurend op het eerder genoemde pure: Nobaria ruikt naar vers geplukte sinaasappels, Shali is een prachtige ambergeur.

De flesjes kosten 60 dollar (51 euro) voor 100 ml en je kunt voor 40 dollar (34 euro) sample sets bestellen om de geuren op je eigen huid te testen, of het wat voor jou is.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in