Maak kennis met de online huidgoeroe!

Als je geen wijs meer wordt uit de ingrediënten en claims van je skincare producten is het wellicht een idee eens een paar filmpjes van skinfluencer Hyram Yarbro te bekijken.

Hij is nog maar 24 jaar, maar vergis je niet: hij weet waar hij het over heeft als het om huidverzorging gaat en laat zich – in tegenstelling tot andere influencers – niet betalen voor zijn reviews. Zijn insteek is nuchter: 'Ingrediënten liegen niet.' Hier bespreekt hij bloedeerlijk (en vrij hilarisch!) het cleansingritueel van 'onze' Nikkie en het kan er volgens hem mee door, al huivert hij van haar kokosoliefase.

Yarbro gooit zonder enige terughoudendheid heilige huidhuisjes omver ('Het is nergens voor nodig om alle producten van één merk te gebruiken, dat is gewoon een marketingtruc') en zegt het eerlijk als hij een product veel te duur vindt: 'Honderd euro voor een cleanser? Ik zou het er niet voor over hebben.'

Article continues after the ad

Ronduit ontwapend is zijn enthousiasme voor duurzame, eerlijke en betaalbare merken die veel waar voor je geld bieden, al is hij net zo goed kritisch op The Ordinary, momenteel erg populair. Zijn ideeën passen goed in de skinimalisme trend, die wars is van 12 laagjes aanbrengen en mikt op simpele en pure huidverzorging. "Want goed hoeft niet duur te zijn," zegt hij. "Ik wil af van al die gebakken lucht rond huidverzorging."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in