Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Rubadubdub - met badzout lekker in de tub

Regenachtig weekend? Geen probleem. Hop, dat bad in nu het even niet te warm is. Met een goede pot badzout aan je zijde, want dat doet nogal iets voor lijf en leden. Badzout helpt je razendsnel zere spieren aan te pakken, helpt met ontgiften én ontstressen, en de verkoop ervan zit niet geheel ver...

Rubadubdub - met badzout lekker in de tub

Regenachtig weekend? Geen probleem.

Hop, dat bad in nu het even niet te warm is. Met een goede pot badzout aan je zijde, want dat doet nogal iets voor lijf en leden.

Badzout helpt je razendsnel zere spieren aan te pakken, helpt met ontgiften én ontstressen, en de verkoop ervan zit niet geheel verrassend enorm in de lift de laatste maanden. Er is voor elk wat wils.

Epsom-zout bijvoorbeeld (in Nederland vaak bitterzout genoemd), komt uit een speciale bron in Surrey en wordt door menig celebrity en sporter gebruikt om te ontgiften. En van hen durven we het best aan te nemen. Je koopt het zout voor weinig in bijvoorbeeld een enorme vijf kilo verpakking. Dan kun je even vooruit, zullen we maar zeggen.

Westlab Epsomzout 5 kg — 16,95 euro

Maar ook andere badzouten hebben zo hun voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat je van badzout meer energie krijgt (ze helpen je lijf insuline aan te maken en te gebruiken, wat van invloed is op je bloedsuikerspiegel), dat het geweldig is voor je hoofdhuid (even scrubben voor het shampoo-en) en dat het ook uitstekend werkt tegen insectenbeten (tegen de jeuk dan, niet om te voorkomen).

Enfin: allemaal aan het badzout. Bijvoorbeeld met deze beauty's.

Voor een glowy huid

Elemis Frangipani Monoi Salt Glow — 57,45 euro voor 480 gram

Met helende krachten

Mauli Himalayan Healing Salts — 47,95 euro voor 460 gram

Kalmerend

Herbivore Calm Ylang Ylang and Vanilla Soaking Salts — 18,45 euro voor 227 gram

Aardende kristallen

ESPA Modern Alchemy The Grounding Crystals — 39,95 euro voor 180 gram

Geurend en exfoliërend

Aromatherapy Associates Revive Energising Exfoliator — 42,95 euro voor 200 ml

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in