Twiggy in 1967 - deze look is weer helemaal hot
Twiggy in 1967 - deze look is weer helemaal hot

Gezocht: vloeibare eyeliner en een vaste hand.

Het is even slikken bij de blauwe oogschaduw, maar echt: deze Sixties looks zijn helemaal terug – haal de valse wimpers maar alvast tevoorschijn.

Article continues after the ad

Diadeem

Groot, klein, plat, met parels, strikken – de haarband is terug, voor meisjes van alle leeftijden.

Bouffant

Grote krulspelden, touperen, haarlak, boetseren, haarlak, overkammen, haarlak: het is even werk, maar high hair blijft wél lekker lang zitten. Voor wie all the way wil: een beehive.

Het streepje

Eigenlijk nooit echt uit beeld verdwenen: je eyeliner doortrekken vanuit de buitenste ooghoek, voor een mooie 'kattenogenlook'. Sexy, gesoigneerd en oh-zo Sixties Now.

Twiggy-wimpers

Mega-wimpers, met behulp van valse wimpers of supermascara, laten de ogen extra groot lijken. Er is niets natuurlijks aan en voor een authentieke look mag de mascara een beetje klonteren #vliegenpootjes.

Blauwe oogschaduw

Move over, smokey eye. Blauw, roze, groen, parelmoerglans – in navolging van de aanhoudende unicorntrend is pastel oogschaduw terug. En eerlijk is eerlijk – het staat wel heel vrolijk in het voorjaar.  

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in