Maar, hoe ruikt 'volmaakt' dan?

Het begon twee jaar geleden allemaal met de naam. "Ik heb al vijftien jaar een tattoo met het woord perfect aan de binnenkant van mijn pols," zegt Marc Jacobs.

Article continues after the ad

"Dat woord betekent geen perfectie, want je doet het nooit helemaal goed. Het betekent eerder acceptatie van jezelf, onder welke omstandigheden ook."

Het flesje vloeide er vanzelf uit voort: het is vrij neutraal, met een opvallende dop met onder andere een dominosteen, een banaan, een sterballon en een schoen – een vrolijk rariteitenkabinet dat past bij Jacobs' stijl.

Pas na de naam en het flesje kwam de geur zelf aan de beurt. "Ik ging naar de parfumeur en vroeg: 'Waar zou je mijn fantasie mee vullen? En op een of andere manier zijn we samen tot een parfum gekomen waarvan we het gevoel hadden dat het hoorde bij het verhaal en het flesje."

Perfect is gemaakt door parfumier Domitille Michalon Bertier. Topnoten zijn narcis en rabarber, hartnoot is amandelmelk en de basisnoten bestaan uit cashmeran en ceder.  Het is wat chiquer dan de gemiddelde bloemengeur en blijft hangen als een romig, poederig luchtje.

Foto's (c) Marc Jacobs 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in