Gezien de naam moet het buitenaards lekker zijn.

Na Nuit de Feu debuteert Louis Vuitton alweer een nieuwe geur: Météore, dat gevoelens als reizen, ontdekken en avontuur bij je zou moeten opwekken. Het wordt gepresenteerd als mannengeur, maar de grens tussen mannen-  en vrouwenparfums is zo aan het vervagen dat niets je ervan zal weerhouden om het te dragen als je het een prettige melange vindt: het is een opvallende geur voor sterke persoonlijkheden.

Météore is gemaakt in Grasse door Jacques Cavallier Belletrud, de huisparfumeur van Vuitton. "Ik wilde iets dat zowel licht als krachtig was, en fris, maar met een grandioze impact," zegt hij. Dat effect bereikte hij met een mis van Calabrische bergamot, mandarijn en Siciliaanse sinaasappel. De middelnoot van het parfum bestaat uit Tunesische neroli, kardemon uit Guatamala en nootmuskaat uit Indonesië. Wat uiteindelijk blijft hangen is Javaanse vetiver, waar de rokerigheid uit is gedestilleerd, zodat je vooral amber, grapefruit en iets van natte aarde ruikt. Niet echt Eau de Space, dus.

Article continues after the ad

Het is een vrij complex parfum dat bij je moet passen met een dito prijskaartje: Météore is vanaf 3 september  verkrijgbaar vanaf € 225 voor 100 ml. Mocht je nog geld over hebben: er is een speciaal reiskoffertje voor gemaakt, in Taigarama.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in