Alles over deze nieuwe mooimaker.

Hyaluronzuur is de laatste tijd binnengehaald als het nieuwe wondermiddel om volumeverlies in de 40+ huid tegen te gaan, Het kan heel goed vocht vasthouden en is om die reden een zeer populaire injectable. Het zit ook in veel crèmes, al is het effect daarmee minder zichtbaar dan met een prik.

The Ordinary € 8

Article continues after the ad

Nu wordt hyaluronzuur recentelijk steeds vaker in dezelfde zin genoemd als squalane, in het Nederlands gewoon squalaan. Het is – lang verhaal kort -  een fixeermiddel voor parfums en huidverzorgingsproducten. De term is afgeleid van squaleen, een lichaamseigen stof die onderdeel is van talg: het zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft en de barrièrefunctie intact blijft.

Indeed Squalene Facial Oil € 30

Vanaf ongeveer je dertigste neemt de productie van squaleen af waardoor je huid meer vocht verliest en droger en slapper wordt. Door kunstmatig squaleen te bewerken (het wordt gemaakt uit olijfolie of andere plantaardige oliën) wordt het squalaan en kan het worden toegevoegd aan huidverzorgingsproducten.

Kiehl's Ultra Facial Cream vanaf € 30

Voornaamste effect is dat je huid zo minder vocht verliest, daarnaast gaat het als antioxidant huidbeschadigingen tegen. Het is niet geschikt voor een vette huid en vooral effectief bij een ouder wordende, drogere huid. Het houdt die zacht en soepel zonder vettig nagevoel.

OMGBotanicals vanaf € 20

Zoals hyaluronzuur het vocht in de huid goed vasthoudt, dekt squalaan de huid als het ware extra af om het vocht daar langer in te houden. Gevolg is een vollere, zachtere huid. Het is niet alleen een goede match met hyaluronzuur, maar ook met retinol, het ándere buzz-beauty-ingrediënt van nu. Alle reden om even etiketten te lezen, dus.

Openingsfoto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in