Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Marilyn Monroe's skincare plan, door haar dermatoloog

Haar beroemde toner wordt weer op de markt gebracht. Over de looks van Marilyn Monroe is al veel geschreven: hoe de brunette haar haar elke drie weken liet blonderen, bijvoorbeeld. Haar bruine haar werd Beroemd Blond dankzij 'Sparkling Silver bleek plus 20 volume peroxide en een geheime spoelingf...

Marilyn Monroe's skincare plan, door haar dermatoloog

Haar beroemde toner wordt weer op de markt gebracht.

Over de looks van Marilyn Monroe is al veel geschreven: hoe de brunette haar haar elke drie weken liet blonderen, bijvoorbeeld.

Haar bruine haar werd Beroemd Blond dankzij 'Sparkling Silver bleek plus 20 volume peroxide en een geheime spoelingformule van zilver platina om het geel weg te werken' volgens haar kapper Pearl Porterfield.

Haar favoriete lipstick was Guerlain's Insolence de Rouge #522 (destijds heette die kleur 'Diabolique'), ze onderging twee plastische kinverbeteringen en verliet het pand niet zonder haar Max Faxtor Creme Puff Compact Powder. En nu heeft het Make-up Museum in New York ook haar exacte huidverzorgingsregiem onderzocht.

Marilyns prachtige volle huid dankte ze aan haar dermatoloog dr. Erno Laszlo, die speciaal voor haar een verzorgingssysteem voor een droge huid ontwikkelde. Laszlo hield van een holistische aanpak en adviseerde Marilyn om geen noten, chocolade, olijven of oesters te eten om de basis van haar huid rustig te houden.

In de ochtend waste ze haar gezicht met warm water en bracht daarna een matterende toner aan. Vervolgens ging ze in de weer met oogcrème en poeder die ze zowel op haar gezicht als op haar hals aanbracht.

Haar avondritueel was uitgebreider: dubbele reiniging met zowel olie als crème, dan weer de toner en vervolgens een diep werkende moisturizer op alleen haar neus en kin. Voor speciale gelegenheden gebruikte ze haar oogcrème over haar hele gezicht, hals en decolleté.

Laszlo maakte de producten zelf voor haar; die lijn is inmiddels nieuw leven ingeblazen met de Shake-it toner. Wat betreft Marilyns hydratatiewonder: de Laszlo Hydraphel Intensive Night Cream komt er qua samenstelling heel dicht bij in de buurt. Hydrateren is a girl's best friend! 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in