Allemaal even luisteren naar de dermatoloog van Madonna. Hij weet precies hoe we een huid krijgen zonder oneffenheden. Klinkt als muziek in de oren, toch? Pak pen en papier, want deze blunders mag je nooit meer maken.

Paul Jarrod Frank vertelt aan de website Byrdie dat hij geregeld vrouwen van boven de veertig ziet die dezelfde fouten maken.

Perzikhuidje

Wil je een glow op het gezicht, laat alcohol en zuivelproducten dan vooral staan. “Eet natuurvoeding en je zal echt verschil merken. Omega-rijke voeding (denk aan vis en chiazaad) zijn in het bijzonder goed voor een volle en stralende huid.”

Wat je ook vooral niet moet doen is te veel beautyproducten mixen. Het is leuk om af en toe wat nieuws te proberen, maar ga niet experimenteren dat is slecht voor je huid. Werkt een product goed, blijf daar dan bij. Paul: "Verschillende producten op elkaar smeren kan ook in tegenstrijd zijn met je huidtype of je vel irriteren."

Article continues after the ad

Factor 30

En deze tip heb je al vaker voorbij horen komen, maar blijft o zo belangrijk: gebruik zonnebescherming. En nee, niet alleen in de zomer maar echt elke keer. Ook als het regent, en ook als het bewolkt is. 

Bron: The Feeling/Birdie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in