Stap 1: dubbele reiniging voor een zijdezachte huid.

Een mooie huid begint bij de basis: een schone huid. Daar hoort reinigen bij en in het geval van Sensai zelfs reinigen in het kwadraat: het Japanse label adviseert het twee keer te doen, met twee verschillende producten.

Het ritueel noemen ze 'Saho' en hoewel je in eerste instantie misschien denkt dat je nog méér te doen hebt, valt het qua tijd mee, is het de moeite waard voor je huid én creëer je er een mooi mindful moment voor jezelf mee.

Nouveau's hoofdredacteur Claudia leidt het eerste deel van de methode hier even in. Het reinigingsritueel bestaat zoals gezegd uit twee stappen. De eerste heet voorreiniging en bestaat uit 'verwijderen en onthullen'. Hiermee haal je in figuurlijke zin de 'dag van je gezicht', je verwijdert make-up, talg en wat er allemaal nog meer op je huid terecht is gekomen.

Article continues after the ad

Dat doe je met een Sensai Silky Purifying Cleansing product op de droge huid. Er is keuze uit een balm, oil, gel en milk – wat je maar prettig vindt. Deze stap doe je alleen 's avonds en je gebruikt er de Sponge Chief bij, een sterk absorberend doekje dat alle producten verwijderd zonder de huid te belasten.

De tweede stap bestaat uit Reinigen & Zuiveren, deze stap gaat om dieptereiniging. Ook hiervoor kun je uit verschillende producten kiezen, de Silky Purifying Mud Soap (gecombineerde tot vette huid), Instant Foaming Face Wash (normale tot vette/gecombineerde huid), Creamy Soap en Milky  Soap. Ook in deze groep producten: het Silky Peeling Powder en het  Silk Peeling Mask, net waar je je huid blij mee maakt.  

Omdat er al een eerste reinigingsronde is geweest, is deze reinigingsronde extra effectief in het verwijderen van vuil en dode huidcellen. Deze reiniging doe je niet alleen 's avonds, maar ook 's ochtends. Je huid voelt daarna heerlijk zacht en heel schoon aan en is zo beter in staat de werkzame stoffen in de verzorgingsproducten op te nemen. Ook die worden net even anders dan anders ingezet, daarover zie je alles in de eerstvolgende Sensai Saho video's over dubbele hydratatie en dubbele applicatie.

De Sensai verzorgingsfilosofie Saho is geïnspireerd op de Saho-etiquette voor de Japanse theeceremonie en toont aan hoe belangrijk het is om de juiste dingen op de juiste manier en in de juiste volgorde te doen. Het beautylabel staat voor verfijnde en subtiele elegantie, gebaseerd op wetenschap en de unieke werking van Koishimaru zijde. Die laatste zorgt ervoor dat de huid zelf haar hydraterende functies beter kan uitvoeren, met stralende schoonheid als gevolg.

Foto's (c) Sensai