Een nieuwe geur waar je hart sneller van gaat kloppen, in figuurlijke zin dan.

Cœur Battant is een 'energetisch houtachtige bloemengeur'. Het tiende vrouwelijk parfum van Louis Vuitton werd bedacht en samengesteld in het atelier Les Fontaines Parfumées te Grasse, een landgoed waar een fontein daadwerkelijk geurwater klatert. Het is overigens het tiende in de 'reisserie' die in 2016 van start ging. Het label levert al sinds 1927 parfums.

Article continues after the ad

Heures d'Absence was in 1927 de eerste, opmerkelijk voor die tijd een geur die door mannen én vrouwen werd gebruikt. Het is onmogelijk deze geuren te recreëren, want de recepten zijn in de jaren vijftig verloren gegaan bij een grote brand en "er bestaat geen druppel meer van", volgens meesterparfumeur Jacques Cavallier Belletrud.

Jacques werkt met een palet van 2500 noten, waar de gemiddelde 'neus' het bij 400 houdt.  Hij wordt gezien als de rockster onder de parfumeurs en is de man achter L'Eau d'Issey, Dior Addict, Jean Paul Gaultier Classique en Stella by Stella McCartney. En hij gebruikt zijn vrouw als 'menselijke parfum blotter', wat op een goed huwelijk wijst.

Door de brand kon Cavallier Belletrud met een schone lei beginnen aan de reisserie, waarvan Cœur Battant dus de tiende geur is. Hij nam een frisse perennoot als beginpunt voor zijn parfum, elegant verlengd door ambrettezaad. Daarna ruik je Egyptische jasmijn, een sensuele en zonnige bloem en narcis met in de staart de geurnoot die nu zo in de mode is: fris en groen chypre.

Jacques is de enige neus die liever niet werkt met verhitting om extracten uit bloemen te halen, maar met koude gassen die de subtiele geurnoten heel houden.

Cœur Battant voegt zich bij de eerste negen vrouwelijke geuren uit de reisserie: Rose des Vents, Turbulences, Dans La Peau, Attrapes-Rêves, Apogée, Contre Moi, Matière Noire, Mille Feux en Le Jour Se Lève. Het parfum is vanaf 5 september verkrijgbaar in de winkels van Louis Vuitton en op de site van het label.

Foto's © Louis Vuitton

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in