Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Limited edition parfumflesje: Lalique Fougères

Een flacon als een druppel gesmolten glas. Sinds Marie-Claude Lalique in 1994 haar parfum Lalique de Lalique op de markt bracht, ontstaat er onder verzamelaars altijd lichte opwinding als er weer een limiteerde, genummerde en gesigneerde flacon op de markt komt. Je leest het goed, Lalique doet ni...

Limited edition parfumflesje: Lalique Fougères

Een flacon als een druppel gesmolten glas.

Sinds Marie-Claude Lalique in 1994 haar parfum Lalique de Lalique op de markt bracht, ontstaat er onder verzamelaars altijd lichte opwinding als er weer een limiteerde, genummerde en gesigneerde flacon op de markt komt.

Je leest het goed, Lalique doet niet aan 'flankers' (variaties op een succesparfum), maar houdt liefhebbers bij de les met mooie flesjes, met daarin steeds dezelfde mix van vrolijke roos, verleidelijke jasmijn en poederige iris.

De limited edition van 2022 heet Fougères en symboliseert het moment waarop een glasblazer gesmolten kristal in een druppel laat zakken, die het begin is van iets moois en unieks. Er zijn zeven glasblazers nodig voor elk flesje dat er eentje in de categorie 'vakmanschap is meesterschap' is.

Het flesje is gedecoreerd met varens (fougères in het Frans) en ook daar zit wat achter. De planten tieren welig rond het atelier van Lalique in Wingen-sur-Moder in de Elzas. Varens zijn rijk aan een potassium-rijk zout en de bron van fernash, een goedje waarmee de smelttemperatuur van glas wordt verlaagd naar 1400-1500 graden Celsius. Het komt mooi uit dat de varen ook nog eens een van de favoriete motieven was van oprichter René Lalique.

De limited edition van Lalique Fougères 2022 is op aanvraag verkrijgbaar bij Lalique voor het tranentrekkende bedrag van € 1200 voor 80 ml.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in