Simpele truc om een leven lang plezier van te hebben.

De hertogin van Cambridge is een van de meest gefotografeerde vrouwen ter wereld en reken maar dat ze daar ook zelf een rol in heeft. Deels natuurlijk omdat ze een knappe vrouw met regelmatige trekken is, maar ook omdat ze weet hoe ze picture perfect in beeld moet komen.

Styliste Miranda Holder legt het uit: "Het is niet gewoon omdat ze er goed uitziet, rijk is en stylisten heeft", zegt ze. "Door jarenlang te werken met supermodellen en beroemdheden kan ik je met zekerheid vertellen dat zelfs de mooiste persoon ter wereld gruwelijk op foto’s kan staan. Het gaat echt over je pose en door hoe je naar de camera kijkt." 

Article continues after the ad

Volgens Holder heeft Kate goede mediatraining gekregen, inclusief een simpele truc: "Ze houdt haar kin altijd parallel met de grond. Ze kantelt hem niet te laag en niet te hoog, maar gewoon perfect. En dat zorgt keer op keer voor een flatterende foto", vertelt Holder. "Hou je je kin te laag? Dat is niet optimaal. Te hoog is ook niet goed - want we willen je neusgaten liever niet zien."

Plus: een omhoog gekantelde kin laat je snel arrogant overkomen en te laag wordt al snel een extra onderkin of 'Diana in het Panorama interview'. Parellel aan de grond houden, dus, die kin!

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in