Zacht schoonmaken willen we.

Of je nou je normale make-up draagt, veel minder (want toch thuis) of helemaal niets: je gezicht schoonmaken doe je waarschijnlijk elke dag (toch?). Bijvoorbeeld om je SPF er af te spoelen. Maar zeker in deze winterse periode resulteert dat nog wel eens in een trekkerig velletje. Enter de cleansing balm.

Article continues after the ad

Een ideale en zachte manier om je huid schoon te maken, alle vuil te verwijderen, je huid te verzorgen en vooral niet zo droog meer te worden. Dit zijn onze vijf beproefde favorieten voor elk budget.

Estée Lauder Advanced Night Micro Cleansing Balm (70ml voor circa 40 euro)

De woorden Estée Lauder en 'Advanced Night' stemmen positief, want het Advanced Night Repair Serum is misschien wel hét beroemdste serum ter wereld. Daarmee cleansen is toch wel het summum.

Rituals Radiant Glow Cleansing Balm (100 ml voor 12,90 euro)

Altijd goed voor een lekker spamomentje, dat Rituals. En een ideale instapper als je wilt uittesten of zo'n balm (in dit geval een gel die verandert in een olie) iets voor jou is.

Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm (105 gram voor circa 65 euro)

Met negen essentiële oliën voor een stralende huid en lekker veel verzorging.

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm (125 ml voor circa 35 euro)

Een klassieker die écht werkt, in een lekker grote pot en met een heerlijk schone geur.

Omorovicza Thermal Cleansing Balm (100ml voor circa 100 euro)

Een heerlijke luxe optie, en bovendien eentje die meerdere prijzen heeft gewonnen. Zelfs waterproof mascara verdwijnt als sneeuw voor de zon en de Hongaarse modder zorgt voor een echte spa-ervaring thuis.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in