Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Leco over Maike Meijer: "Ik startte met rode lippen, maar ben bij Maike toch voor een beige mond gegaan"

Ik kende Maike van de keer dat we samen bij Omroep Max zaten ter promotie van onze boeken. Ik heb toen vreselijk met haar gelachen. Het leek me dan ook heel leuk om haar make-up te doen. Humor kan echt een extra twinkeling geven. Ik ben ook altijd erg benieuwd hoe mijn ‘trucje’ werkt op mensen di...

Leco over Maike Meijer: "Ik startte met rode lippen, maar ben bij Maike toch voor een beige mond gegaan"

Ik kende Maike van de keer dat we samen bij Omroep Max zaten ter promotie van onze boeken. Ik heb toen vreselijk met haar gelachen. Het leek me dan ook heel leuk om haar make-up te doen. Humor kan echt een extra twinkeling geven. Ik ben ook altijd erg benieuwd hoe mijn ‘trucje’ werkt op mensen die ik nooit eerder heb opgemaakt. Maike en ik hadden allebei heel veel zin in deze samenwerking. De styling met dierenprints is een knipoog naar de fifties, dus ik heb de nadruk gelegd op haar haar en ogen. 

In 5 stappen naar de look van Maike Meijer

  1. Uitstraling 

    Maike is geestig, one of the guys. Ze heeft een krachtige uitstraling en een sterk gezicht met lichtblauwe ogen die echt haar hoofd uit knallen. Deze look met die fifties-knipoog triggerde haar vrouwelijkheid heel erg en dat maakte haar blij. Sommige dingen van deze make-up gaat ze zeker overnemen. 
  2. Haar 

    Maike heeft heel lekker haar. Ik vond het leuk om het eens uit haar gezicht te halen. Het stretcht haar gezicht en dat doet iets voor haar. Verder wilde ik een beetje de look van een rommelige, onuitgekamde watergolf. Ik heb het haar geföhnd en er krullen in gemaakt met de krultang. Die krullen heb ik laten afkoelen op grote klittenbandrollers. Wat volumepoeder ertussen, een beetje lak... En niet te veel gekamd of geborsteld. Ik vind zo’n vette krul heel sexy en het staat Maike erg goed. Het is ook even weg van hoe zij gewoonlijk haar haar draagt. Ik wilde ook wat lengte creëren door de voorkant wat omhoog te werken. Op het laatst heb ik nog een keer een pony gekamd. Vanuit deze basis kun je allerlei looks creëren. 
  3. Huid 

    Maike heeft een goede, stevige huid. Qua make-up wilde ik een beetje een knipoog maken naar de jaren vijftig, maar dan wel op een 2022-manier. Ik heb als basis de Sérum de Beauté Matifiant van Gucci gebruikt en de concealer van Sensai. Een beetje transparantepoeder van Chanel, highlighters van Clarins en de bronzer van MAC om het gezicht mee te shapen en er warmte aan te geven. Tot slot een beetje rouge van Chanel in de kleur Beige Brut. 
  4. Ogen 

    De wenkbrauwen heb ik flink aangezet, dikker gemaakt en een tikje borstelig. Daarmee heb ik Maike een beetje uit haar comfortzone getrokken. Ik heb ze met potlood (Brun van Chanel) dikker gemaakt en opgeborsteld met het nieuwe wenkbrauwdoosje van Anastacia. Een soort pasta is dat, heel lekker om mee te werken. Maike’s ogen zijn echt haar sterke punt. Dat intense, bijna iriserende blauw is stunning. Dat moet je accentueren en dat heb ik gedaan met een roestkleurig potlood van MAC, de Costa Riche. Ik heb het met een van de kwasten uit mijn eigen collectie aangebracht langs de wimperrand en onder de ogen. Je kunt het lekker smudgen omdat het een wat vettere substantie is. Ik heb er ook wat van op de arcadeboog gedaan. Met een grijs potloodje van Chanel (Stylo Yeux) heb ik langs de wimperrand een eyelinereffect gemaakt. Dan de Natural Lash 101 van Ardell om een open oogopslag te creëren en een zwart potloodje in het oog om het iets meer van nu te maken, want dat zag je in de jaren vijftig niet. Het maakt het iets meer smokey. Verder lekker veel zwarte mascara van MAC. 
  5. Lippen 

    We zijn begonnen met rode lippen, omdat de kleding daar een beetje om vroeg, maar ik vond het niet mooi en ben toch voor een beige mond gegaan. Ik heb de lippen omlijnd met Stone van MAC en een beige lipstick van Guerlain (no. 7) en daarover een klein beetje transparante gloss van EstéeLauder. Dan krijg je mijn signatuur: donkere ogen, een knipoog naar de jaren vijftig, en een lichte lip. Met dat haar en die blauwe ogen samen werkt.

In de Costa Riche van MAC zit een beetje rood pigment en door dat rondom de ogen te gebruiken, knallen ze er echt uit. 

Wat het haar betreft: probeer weer eens lekker die ouderwetse krulspelden uit. Het wordt anders dan de watergolf van je oma. Tegenwoordig ga je er namelijk anders mee om. Je kunt een stuk of tien dikke rollers in nat haar zetten, laten drogen, poedertje erin en een beetje met je vingers erdoorheen. Zo wordt het een beetje messy, een beetje out-of-bed. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Beauty
  • Roger Neve