Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Langer fris en mooi haar met een scalp scrub

Nieuw en nuttig voor onder de douche. Een gezonde hoofdhuid kriebelt niet en produceert gezond sterk haar. Als je haar snel een beetje vet is of wat futloos oogt, kan een scalp scrub daar verbetering in brengen. Het is een pre-shampoo behandeling en levert superschoon haar op. Scrub Apaisant John...

Langer fris en mooi haar met een scalp scrub

Nieuw en nuttig voor onder de douche.

Een gezonde hoofdhuid kriebelt niet en produceert gezond sterk haar. Als je haar snel een beetje vet is of wat futloos oogt, kan een scalp scrub daar verbetering in brengen. Het is een pre-shampoo behandeling en levert superschoon haar op.

Scrub Apaisant John Beerens 33 euro

Zo'n scrub verwijdert niet alleen restjes stylingproducten. Droogshampoo en transpiratie beter dan een shampoo, maar ook de opbouw van talg rond de haarwortels. Daarnaast helpt het om de hoofdhuid beter te doorbloeden, waardoor de haarzakjes beter gevoed worden.

Haarscrub van Lee Stafford Douglas 13 euro

Een goede hoofdscrub is biologisch afbreekbaar (microplastics zijn zó 2018) en je kiest ze op behoefte. Zo is voor een vette hoofdhuid een scrub met houtskool of kaoline het beste, is een mix met suiker en zout het effectiefste als er veel haarlak en andere stylingproducten in je haar zitten en gedijt een droge hoofdhuid het meest op een scrub met jojoba of kokosolie.

Biolage scalp scrub met suiker HHB24 15 euro.

Goed om te weten: scalp scrubs zijn niet geschikt voor mensen met aandoeningen op de hoofdhuid zoals psoriasis of seborroïsch eczeem (een jeukende huiduitslag). Scrubben maakt de huid in dit geval alleen maar onrustiger.  Heb je daar geen last van, dan volstaat eens per week scrubben.

Openingsfoto (c) iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in