Want er is leven na het mondkapje.

Rouge Dior is in 1953 nog door Christian Dior zelf ontwikkeld en de man was zijn tijd ver vooruit wat betreft verspilling tegengaan.

Article continues after the ad

De allereerste lipsticks – kleuren 9 en 99 – zaten in een hervulbare huls. De twee voorlopers leverden de naam op van de nieuwe klassieke kleur rood: Rouge Dior 999.

De lipstick hoort bij de nieuwe 75 kleuren tellende collectie die vier finishes heeft: velvet, metallic, matte en satijn en is samengesteld door Peter Philips, Creative & Image Director voor Dior Makeup. Het klinkt decadent in pandemietijden "maar op een dag gaan de mondkapjes af en gaan we allemaal los," zegt Philips.

"Toen ik er research naar deed, bleken die eerste lipsticks van Dior fraaie obeliskvormige objecten te zijn die je op je kaptafel zette of in je tas meenam," zegt Philips. "En ik was heel verrast dat ze hervulbaar bleken te zijn. Dat hebben we ook ingevoerd bij de nieuwe lichting: het scheelt eenvierde minder plastic en een derde minder verspilling. Als je weet hoeveel van deze lipsticks er wereldwijd worden verkocht, scheelt dat echt."

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in