Leco aan het werk met Nyassa Alberta, voor Nouveau
Leco aan het werk met Nyassa Alberta, voor Nouveau

'Worden wie je bent' is de titel van zijn memoires.

Na vier beautyboeken is Leco van Zadelhoff's vijfde boek persoonlijker. In 'Worden wie je bent' vertelt hij over zijn jeugd in een gelukkig gezin en hoe Angela Groothuizen – ze is een van de vrouwen aan wie hij het boek opdraagt – zijn eerste huisbaas was.

En hoe hij al heel jong zijn ouders, de buurman en meisjes uit de straat knipte, voor hij er zijn vak van maakte.

En dat vak, daar vindt hij wat van. In de zin dat hij pleit voor erkenning voor het ambacht, oog voor talent en veel ervaring opdoen. Het mag wat hem betreft wel wat minder met de zelfverklaarde influencers / online visagisten die met duizend potjes voor de camera gaan zitten, Leco is van mening dat je met één bruin oogpotlood een look moeten neerzetten.

Article continues after the ad

Intussen blijft hij heerlijk nuchter, afgaand op zijn motto: 'Als je er niet knapper van wordt, moet je het niet doen.' "In het tijdsbeeld van nu is stijl individualistisch, wat ik fantastisch vind," zegt Zadelhoff in het Parool.

"Iedereen ontwikkelt zijn eigen lookje, alles kan en mag op elk moment, of het een smokey eye is, of alleen eyeliner, een heel schoon oog of juist knalblauw, maar binnen dat alles moet je blijven denken: wat staat mij? Wat is mijn beautypaspoort? Waar knap ik werkelijk van op? Kwestie van Glassex op de spiegel spuiten en je ogen openen. De spiegel liegt nooit."

Worden wie je bent verschijnt op 2 november 2021 en kost 21 euro

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in