Keeping Up With Korea!

K-Beauty is al een tijdje een wereldwijde sensatie. Het betreft hier beautyproducten uit Zuid-Korea die vooral draaien om een gezonde huid, hydratatie en het terugbrengen van pigmentatie. Het surft mee op de populariteit van K-Food (zoals Kimchi, gefermenteerde kool) en K-Pop (gelikte muziekacts).

Deze beautyblogger hield het een maand vol en geeft een redelijk realistische review. Het Koreaanse beautyideaal van de 21ste eeuw draait vooral om een mooie egale huid en die mag er een beetje 'bedauwd' uitzien, alsof je net door nevel bent gelopen. Om dat effect te bereiken zijn crèmes veel populairder dan poeders. De ingrediënten komen bij voorkeur uit natuurlijke bronnen, zoals sojabonen, orchideeën en groene theeblaadjes. Maar ook obscure (en dieronvriendelijke) stoffen als slakkenslijm, bijengif, zeesterextract en varkenscollageen komen regelmatig voor.

Article continues after the ad

(c) K-Beauty Europe 

K-Beauty is redelijk betaalbaar, maar niet voor de haastigen en rekkelijken op schoonheidsgebied. Het draait om een uitgebreid ritueel (10 stappen is het minimum) van dubbel reinigen, masseren, verstevigen, serums, vliesmasker, essences en oog-, dag- en nachtcrèmes. Het gaat er niet alleen om wat je gebruikt, maar ook hoe je het gebruikt. Zit er ook nog iets bij dat wonderen doet voor een huid met levenservaring?

COSRX Honey Ceramide Full Moisture Cream is echt bijzonder: voelt zich licht als lucht, hydrateert als een dikke balsem en laat de huid na het intrekken mat achter.

GoODAL's Anti-Wrinkle Sleep Cream Pack bevat gefermenteerde arganolie en lavendelolie die het goed doet op een rijpere huid en een zijdeachtige, gladde finish achterlaat.

 

Good Cera van Holika Holika is een 'super ceramide crème' die 72 uur achter elkaar hydrateert.

Erborial BB Cream (verkrijgbaar in drie tinten) met SPF 20.

Mizon Intensive Firming Solution Collagen Power, een verstevigende crème tegen rimpels die de huid er daadwerkelijk voller en steviger uit laat zien.

De genoemde producten zijn online goed verkrijgbaar, we hebben voor dit artikel gekozen voor vijf grote verzorgers, omdat het op zich niet zoveel uitmaakt welke reinigers je het ritueel begint: K-Beautyfans gebruiken daarvoor vaak meerdere merken door elkaar. 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in