Huidverzorging op basis van komkommer, pompoen, tomaat, wortel en avocado.

De badkamer is vermoedelijk niet de eerste plek waar je aan groenten denkt, maar voor wie streeft naar een duurzame levensstijl en natuurlijke huidverzorging behoort dat vanaf nu wel tot de mogelijkheden met Food for Skin.

Even wat achtergrond: de Keuringsdienst van Waarde deed in oktober 2020 onderzoek naar huidverzorgingsproducten, samen met de Plastic Soup Foundation en de resultaten waren niet om vrolijk van te worden. De schatting is dat in 90% van alle care producten microplastics zitten, wat slecht nieuws is voor het milieu. Via het afvoerputje belanden de microplastics in het water, in de zee, in een vis en… op je bord.

Article continues after the ad

Als je geen geduld hebt om alle labels uit te spellen op wat er nu precies inzit, is het Nederlandse Food for Skin een prima optie voor je. Geen microplastics, gemaakt van 100% natuurlijke en biologische producten en verrukkelijk overzichtelijk: geen zeventien stappen, klaar in twee of drie handelingen.

"Er is twee jaar aan gewerkt," zegt Angela Ursem, die samen met haar zus Cathy, natuurlijk huidspecialist, het concept bedacht. "We weten allemaal dat groenten eten goed voor je is: veel vitamines en mineralen in je lijf. Maar je huid, je grootste orgaan ‘eet’ ook mee met wat er op komt, van uitlaatgassen tot make-up en ook huidverzorging. Met Food for Skin reinig, bescherm en voed je je huid met al het goede van groenten."

De complete verzorgingslijn bestaat uit slechts 3 producten. Easy does it: reinigen met wortel, beschermen met tomaat en afhankelijk van je leeftijd een verzorgend serum van komkommer (25-40), pompoen (40-55) of avocado (55+). Food for Skin houdt het graag simpel: meer heeft je huid niet nodig. En om het nog simpeler te maken is de lijn genderneutraal en mild voor iedereen.

Tried & Tested

Online redacteur en welbekend groentehater Ella testte de 55+ set. "Stap 1 is de carrot cleanser, een oliereiniger op basis van wortel. Ronduit verrukkelijk, verslaat met stip alles wat er al in de badkamer staat. Heerlijk van geur en maakt ook nog eens diep schoon zonder dat je even later met een strak vel voor de spiegel staat.

Stap twee is de tomatencrème, een 24-uurs crème (dag en nacht) voor alle huidtypes en leeftijden. 'Het is krachtpatser gevuld met antioxidanten tegen vrije radicalen; hydrateert de huid van binnenuit en voedt de huid flink met vitamine E uit broccoli en avocado.'  De crème smeerde lekker, al weet ik niet of ik hem als dagcrème zou gebruiken, maar nu ben ik een enorme fan van mat. Is een beetje jeugdige glow je ding, dan zal ie prima bij je passen.

Voor een extra dosis werkzame stoffen uit groenten kun je nog een beetje serum (avocado gemengd met vlierbessen en haver) toevoegen. Hiermee wordt het beslist een nachtcrème en om heel eerlijk te zijn zou hier wel een drupje rozenolie of iets anders aan toegevoegd kunnen worden om 'm iets, euh, welriekender te maken. De geur vervliegt overigens snel en de werking mag er zijn: na een paar dagen gebruik heb ik een rustige, soepele huid."

Food for Skin is daarmee een aanwinst voor wie bewust wil smeren. Mooie verpakking van biophotonic glas, geen chemische conserveringsmiddelen, toch 20 maanden houdbaar buiten de koelkast en geen microplastics – het is allemaal net even wat luxer en doordachter dan het gemiddelde natuurproduct.

Chic is ook dat er geen sprake is van verspilling: de tomatencrème en het avocadoserum zijn circulair: de werkstoffen voor de tomatencrème worden gehaald uit reststromen uit een Italiaanse tomatensausfabriek en de olie uit de pitten van de avocado komt uit avocado's die niet 'mooi' genoeg waren voor de markt. En sympathiek is dat je het een en ander kunt proberen met een testset à € 28, te bestellen via Food for Skin.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in