Even aanpakken en alles glanst weer gezond.

In de zomer heeft je haar vaak behoorlijk te lijden van zon, zout water, chloor en UV-schade. Het gevolg is dat het dof kan worden en kan aanvoelen als stro. Tijd voor wat TLC om het weer soepel en glanzend te krijgen.

  • Was je haar en verwarm het dan een beetje met de föhn op medium. Het is niet de bedoeling dat je het droogmaakt, maar de voedende stoffen in een haarmasker kunnen dieper in de haarschacht dringen en daar intenser hun werk doen als je haar een beetje warm is. Is je haardos op temperatuur, verdeel er dan een rijk masker in (kies voor een versie met keratine, zoals dat van Nanoil of Wella SP) en draai het in een handdoek. Half uurtje laten intrekken (je kunt er ook mee gaan slapen) en daarna uitspoelen.
  • Gebruik een paar keer per week haarverzorging, zoals Olaplex 3 Hair Perfector (werkt nog beter in combinatie met primer Olaplex 0). Aanbrengen op vochtig haar, doorkammen, tien minuten laten intrekken, uitspoelen.
  • Voor extra verzorging kun je een serum gebruiken. We tippen The Ordinary haarserum of de Silk Therapy Conditioner van Biosilk.
  • Om het haar te sparen laat je stylen met hete tangen een tijdje achterwege en kun je het beter even in model brengen met zijdeproducten of de hydrating styling cream van Moroccanoil. Met deze tips glanst het in no time weer en valt je haar ook weer snel soepel en mooi.

Foto (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

Article continues after the ad