Wij weten hoe je het uitspreekt!

Minder rimpels, minder pukkels en pigmentvlekken – is bakuchiol het natuurlijke alternatief voor retinol? Het goedje (spreek uit als baa-koo-sjie-ol) wordt gemaakt van de zaden van de Indiase babchi-plant ↓ en wordt al eeuwen gebruikt voor huidaandoeningen.

Retinol is en blijft de gouden standaard als anti-age ingrediënt, maar bakuchiol heeft wel klinisch bewezen een vergelijkbaar effect in de vorm van gladstrijken. Het is vooral een optie voor mensen met een gevoelige huid, die van retinol een wat al te strak koppie krijgen. Uit een studie, gepubliceerd in het British Journal of Dermatology blijkt dat twee keer per dag 0,5% bakuchiol gebruiken minder irriterend was dan één keer 0,5 % retinol 's nachts, met toch dezelfde resultaten.

Article continues after the ad

Het is bovendien een alleskunner voor de peri-menopauzale huid, die soms niet kan kiezen tussen droog, vet of acne. Het pakt niet alleen al die dingen aan, maar biedt ook de anti-age tegen de eerste rimpels en zonschade die in deze fase zichtbaar worden. Vanaf 20 euro, de serums zijn het meest effectief en kosten rond de 60 euro.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in