Rijstextract maakt deze topper XXlicht.

Wie wel eens met een maskertje op gaat slapen kent de makken van dat beautyproces: je gaat plakken aan je kussen, probeert zo stil mogelijk te liggen en bent je een groot deel van de nacht tóch bewust van het feit dat je iets op je gezicht hebt.

Article continues after the ad

Een overnight mask hoort natuurlijk zo licht mogelijk te zijn, maar de combinatie van voedend en lichtgewicht is nog wel eens moeilijk. Daar is nu iets op gevonden, niet geheel verrassend op Koreaanse bodem.

Het nieuwste it-masker voor de nacht komt van het Zuid-Koreaanse merk COSRX: het Ultimate Nourishing Rice Spa Overnight Mask. Met rijst dus, en dat is toch wel de kern van het verhaal.

Het drie in één-masker kan gebruikt worden als normaal masker, als moisturizer of als overnight mask en bestaat voor 65 procent uit rijstextract waardoor het de lichtste textuur krijgt die je ooit hebt gevoeld. Denk maar eens aan rijstebloem en je begrijpt hoe het kan.

Rijst is sowieso nogal een oppepper voor je huid met veel aminozuren, vitamine E en ferulazuur. Het werkt kalmerend op je huid (gevoelige huidjes ook weer blij) en is een ideale start van je schoonheidsslaapje. 

Ook fijn: je hoeft je niet in bochten te wringen om eraan te komen: in Nederland koop je de maskers van COSRX onder andere bij de Bijenkorf en Zalando, dus met één klik liggen ze in je winkelwagentje.

Beeld: iStock

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in