Ze had meer gemeen met Marilyn Monroe dan je denkt.

Het staat buiten kijf dat Jacqueline Kennedy Onassis in haar tijd een stijlicoon met een heel eigen look was.

Met dank aan haar zorgvuldig geföhnde bouffant kapsel (een creatie van New Yorkse kapper Kenneth Battelle), haar opvallende wenkbrauwen en haar grote zonnebrillen.

Article continues after the ad

Huidverzorging

Het feit dat haar man met Marilyn Monroe scharrelde, weerhield Jackie er niet van om dezelfde dermatoloog als de filmster te raadplegen.

Monroe zwoer bij Hongaarse huidarts Erno Laszlo en uit zijn archieven blijkt dat hij Jackie in 1963 afraadde om nog meer olie en crèmes te gebruiken, als ze mee-eters en pukkels wilde voorkomen.  

Origineel was zijn advies om de Erno Laszlo Light Controlling Lotion (een licht exfoliërende lotion) op haar onderarmen te gebruiken zoals ze dat op haar gezicht deed en zijn toner op haar oksels te smeren. Ze was ook grootgebruiker van zijn hydraterende Phelityl Oil, om verstopte poriën te voorkomen.

Ze ging nooit slapen met make-up op en gebruikte heel veel Ponds Cold Cream – een betaalbare klassieker – om haar huid te reinigen. Kennedy masseerde het twee minuten in, veegde de overtollige crème af en ging zo slapen.  

Make-up

Jackie's huid vertoonde pigmentvlekjes van de zon. Ze verborg die onder Elizabeth Arden's Flawless Finish Foundation. Die bestaat nog altijd, al is het product wel verbeterd. Het staat echter nog altijd garant voor langdurige dekking.

Haar ogen maakte ze eigenlijk amper op, bij Jackie lag het accent vooral op haar lippen met een voorkeur voor bessenrood en koraal.

Haar

Zoals wel meer vrouwen in haar tijd werd Jackie's kapsel slechts een keer per week gewassen en gekapt. Ze gebruikte dat moment ook om haar nagels te doen.

Voor het naar bed gaan borstelde ze haar haar met 75 slagen, volgens Jackie Style van Pamela Keoug. Jackie daarnaast sliep vaak met een zijden sjaal om haar hoofd op een zijden kussen, om haar haar zacht te houden.

Parfum

Kennedy-Onassis favoriete parfum was House of Krigler Lovely Patchouli 55...

.. een Franse geur met leer, amber, bergamot en uiteraard patchoeli. Ze droeg hem dagelijks.

Baaldag

In het geval van een baaldag, slecht geslapen en een Bad Hair Day gooide Jackie haar grote zonnebrillen in de strijd en knoopte een sjaal om haar haar...

...en zag er alsnog fabulous uit #GrandeDame

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in